Destinacija Rogla-Pohorje: Sanjski kraj za športnike in atlete

Ko pomislimo na idilične destinacije za športnike in atlete, se morda nekaterim najprej porodi slika sončnih obal ali gora visoko v Alpah. Toda Slovenija skriva svoj biser, ki je pripravljen razveseliti vse, ki cenijo čudovito naravo, vrhunske treninge in športne prireditve. Turistična destinacija Rogla-Pohorje je prav ta biser, ki združuje vse te elemente, kar Konjiška atletska šola spretno vključuje v svoje aktivnosti.

Treningi v Konjiški atletski šoli za vse generacije

Konjiška atletska šola je pravi kraj za vse, ki si želijo izboljšati svoje atletske spretnosti. Ta vključujoča športna šola ponuja treninge za predšolske otroke, osnovnošolce in odrasle. Njihova izkušena ekipa trenerjev zna poskrbeti, da svoj potencial razvijete in dosežete svoje športne cilje ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen atlet.

Ker je prav vsak košček destinacije poseben, Konjiška atletska šola treninge organizira v vsaki izmed štirih občin, ki so njen sestavni del:

  • v Slovenskih Konjicah,
  • v Zrečah,
  • v Vitanju in
  • v Oplotnici.

Treningi na stadionu in v naravi

Kar naredi destinacijo Rogla-Pohorje še posebej edinstveno za atlete, je možnost raznolikih treningov. Konjiška atletska šola tako svoje treninge izvaja na sodobnem atletskem stadionu, a svoje treninge pogosto preseli tudi na teren:

Trening opravijo tudi v čudovitem parku pod gozdnato Konjiško goro v Slovenskih Konjicah, kjer je urejena trim steza, kjer je nameščenih tudi nekaj naprav za fitnes v naravi.

Večkrat se odpravijo na tek po škalskih gričih, ki se v nepozabno zlato barvo odene prav v času jeseni in poseben čar dobi ravno v času trgatev. Prav tam so tudi ene najbolj obiskanih točk v destinaciji – sodobna vinska klet Zlati grič , Gostilna Grič, v kateri se okrepčamo ob najlepšem pogledu na Slovenske Konjice, čudovit Vinogradniški dvorec ter seveda idilična igrišča za golf .

Tečejo tudi okrog pomirjujočega Zreškega jezera , okrog katerega poteka urejena potka, primerna tako za tek kot za sprehode.

Tudi izven treningov Konjiške atletske šole Turistična destinacija Rogla-Pohorje ponuja številne možnosti za gibanje v dih jemajoči, ponekod povsem neokrnjeni naravi, z neskončnimi potmi po pohorskih gozdovih ali vzponih na okoliške vrhove. Relativno ravninska pot do Lovrenških jezer je tako ena najlepših možnih poti za tekaški trening ali pohod v tem delu Evrope.

Vrhunske prireditve za športne navdušence

Destinacija Rogla-Pohorje je znana tudi po številnih vrhunskih športnih prireditvah. Med njimi izstopata Uniorjev tek in Konjiški maraton.

  • Uniorjev tek je dogodek, ki privablja številne tekače iz celotne regije, da se udeležijo 5-kilometrske tekme po mehkih planjah in gozdnih poteh na 1.500 metrih nadmorske višine, natančneje v klimatskem zdravilišču Rogla, ki je ena najbolj prepoznavnih točk v Sloveniji. Poteka vsako leto v drugi polovici junija.
  • Konjiški maraton, na drugi strani, je prireditev, ki že več kot desetletje poteka na zadnjo septembrsko nedeljo v osrčju starega mestnega jedra Slovenskih Konjic , vendar s svojo slikovito traso tekačem razkaže tudi zreško pokrajino. V Konjiški atletski šoli se na tekmo z odraslimi tekači aktivno pripravljamo, zato je eden izmed treningov na terenu tudi tek po trasi Konjiškega maratona, pogosto pa se prireditve udeležijo tudi naši najmlajši atleti v okviru Konjičkovega teka in Teka šolarjev.

Vsi tekači Konjiškega maratona prejmejo tudi kupončke Turistične destinacije Rogle-Pohorje, ki omogočajo ugodnejši obisk pomembnih kulturnih in poučnih turističnih točk, kot so Žička kartuzija , Center Noordung in Graščina Oplotnica.

Turistična destinacija Rogla-Pohorje ponuja športnikom vse, kar potrebujejo za rast in uspeh. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen atlet, vas čaka nepozabno športno doživetje v središču narave. Tako da, če iščete popolno destinacijo za svoj naslednji športni izziv, je Turistična destinacija Rogla-Pohorje prava izbira.

Projekt “Zelena #RoglaPohorje” – Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2023.