10. Atletska olimpijada

V torek, 17. maja 2016 se je na stadionu dobrava odvila že 10. Atletska olimpijada. Med samo so se vnovič pomerili učenci OŠ Ob DravinjiOŠ Pod goro in OŠ Loče, letos pa so se jim pridružili še tekmovalci iz OŠ Zreče. Dečki in deklice štirih osnovnih šol so se pomerili v treh kategorijah, tekmovali pa so v teku, metu vorteksa in skoku v višino.

Tekmovalci so preizkušali svoje moči pod budnim očesom sodnikov iz AK Šentjur, za natančno, elektronsko izmerjene rezultate pa so poskrbeli člani ekipe Protime.

V slogu velikih atletskih tekmovanj so Atletsko olimpijado otvorili direktor Atletske zveze Slovenije, podžupan občine Zreče in predsednik KAŠ. Tekmovanja v posameznih disciplinah so potekala ob spremljavi glasbe in spodbudnem govoru moderatorke ter burnem navijanju s strani navijačev iz tribun, podelitve pa so se odvijale na zmagovalnih stopničkah pred velikim foto ozadjem.

Borba za posamezna odličja pa je tudi v letošnjem letu prinesla zmagovalca v skupnem seštevku. Prehodni pokal Atletske olimpijade bo torej do naslednjega leta krasil vitrino na OŠ Ob Dravinji.

Nepozabno doživetje na stadionu Dobrava je torej še enkrat prineslo veliko zmagoslavja in trenutkov sreče. Veselimo se že naslednjega leta in novih rekordov, vsem tekmovalcem pa izrekamo še enkrat – iskrene čestitke.

Fotoutrinke s tekme si lahko ogledate galeriji.