8. atletska olimpijada

V četrtek, 22. maja 2014, je Konjiška atletska šola že osmič zapored organizirala Atletsko olimpijado, na kateri je tekmovalo nekaj manj kot 200 atletov s treh okoliških osnovnih šol – OŠ Loče, OŠ Ob Dravinji in OŠ Pod goro. Deklice in dečki so se za svoje medalje na atletskem stadionu Dobrava borili v treh starostnih skupinah, pomerili pa so se v različnih tekaških disciplinah, metu vorteksa, na ločeni lokaciji, na OŠ Ob Dravinji, pa je vzporedno potekalo še tekmovanje v skoku v višino.

Šolarji in drugi obiskovalci so napolnili tresoče se tribune atletskega stadiona Dobrava ter se izkazali kot zvesti in vztrajni navijači svojih kolegov. Da ima atletika v Slovenskih Konjicah prihodnost in podporo, pa so pokazali tudi gostje olimpijade, ki so spodbujali dogajanje s svojim obiskom, nagovorom ali pomočjo pri podeljevanju medalj: župan občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek, podžupan Bojan Podkrajšek, direktor Zavoda za šport mag. Matej Šretl, direktor Javnega komunalnega podjetja mag. Franc Dover, direktor konjiškega Zdravstvenega doma Darko Ratajc, atletinja Ana Noner in predsednik organizacijskega odbora Konjiške atletske šole Anton Noner.

Svoje varovance so pozdravile tudi ravnateljice vseh treh osnovnih šol, Metka Ambrož Bezenšekmag. Nevenka Brdnik in Darja Ravnik, slednja pa je ob koncu dneva bila še posebej vesela, saj so otroci OŠ Pod goro s svojimi dosežki osvojili tudi pokal in tako postali zmagovalci Atletske olimpijade 2014.

Za vse radovedneže objavljamo še podrobnejše rezultate 8. Atletske olimpijade in pa seveda fotografije dogajanja s sončnega atletskega stadiona. 

Fotoutrinke s tekme si lahko ogledate galeriji.