9. atletska olimpijada

V sredo, 13. junija 2015, je Konjiška atletska šola – KAŠ na atletskem stadionu Dobrava organizirala že 9. Atletsko olimpijado namenjeno osnovnošolcem. Tudi letos so na olimpijadi sodelovale tri osnovne šole –  OŠ Pod goroOŠ Ob Dravinji in OŠ Loče, skupno pa je v teku, metanju vorteksa in skoku v višino tekmovalo okoli 200 tekmovalcev, ki so se borili v treh starostnih skupinah. 

Mlade atlete so iz polnih tribun spodbujali sošolci, prijatelji in starši, še posebej glasno pa je bilo ob podelitvi medalj najboljšim. Skupno zmago in veliki pokal je tudi letos odšel v roke otrok OŠ Pod goro, saj so se, glede na skupni seštevek točk vseh tekmovalcev, odrezali najbolje in tako postali skupni zmagovalci Atletske olimpijade 2015. 

Nabor vseh rezultatov in posameznih uvrstitev si lahko pogledate na povezavah spodaj, za vas pa objavljamo tudi zbirko utrinkov in fotografij, ki jih najdete v spodnji galeriji. Prav poseben izdelek pa je tudi video Atletske olimpijade 2015, ki je nastal v produkciji Loče in si ga lahko ogledate na začetku novice.  

Fotoutrinke s tekme si lahko ogledate galeriji.